Poulet au Vin Blaunc / Kylling i hvidvin
4 chicken thighs
1 tablespoons flour
Salt
Pepper
Whole peppercorns
Thyme
Bay leaves (can be left out)
Bacon (good quality)
Shallots
1 bottle of Chablis
1 dl double cream
Parsley
Remove the skin from the thighs. Turn around the chicken in flour added salt and pepper.
Cut the bacon into small pieces; and fry it on the pan.
Take off the bacon and put it on a piece of kitchen roll. Fry the chicken lightly in the remaining fat.
Chop the shallots. Add them; and fry them lightly.
Add peppercorns, thyme and if convenient bay leaves. Add the white wine; and let the dish simmer for 1 hour.
Pick up the chicken and the shallots.
Sieve the liquid; and reduce it bit.
Add 1 dl of double cream. Taste it, before you add the chicken, the bacon, and the shallots.
Chop the parsley; and add it.
4 stykker kyllingeoverlår
1 ss mel
Salt
Peber
Hele peberkorn
Timian
Laurbær (kan udelades)
Bacon (god kvalitet, evt. Princip)
Skalotteløg
1 flaske chablis
1 dl fløde
Persille
Skindet fjernes fra overlårene. Vend kyllingelårene i mel med salt og peber.
Baconstykkerne (princip) udskæres og ristes på panden.
Baconstykkerne tages af og lægges på køkkenrulle, kyllingen steges let i fedtet.
Skalotteløg hakkes, tilsættes og steges let.
Peberkorn, timian og evt. laurbær tilsættes, 1 flaske hvidvin tilsættes, og retten koges i en time.
Herefter tages kyllingestykkerne og skalotteløgene op.
Væsken sies fra og reduceres en smule.
Tilsæt 1 dl fløde og smag til, inden kødet og baconstykkerne samt skalotteløgene tilsættes.
Hak persillen og tilføj det til sidst.