Pear and Caramel Pie / Pære-karamel-tærte

8 pears

 

Caramel

100 g sugar

2 tablespoons butter

½ teaspoon powdered cinnamen

 

Marzipan filling

125 g butter

125 g icing sugar

125 g marzipan

30 g flour

25 ml rum

2 eggs

 

Pastry (you only need about half of it)

250 g flour

100 g icing sugar

200 g butter

2 egg yolks

½ teaspoon salt

 

Make the pastry; and put it in the fridge.

Make the marzipan filling on a food processor; and put it aside.

Cut the pears in halves, remove the seeds, and caramelize the pears.

Put the pastry in a flan dish. Blind bake it for 15 minutes at 200°C in a normal oven.

Let the flan base cool off. Arrange the pears; and pour the remaining caramel over them.

Pour the marzipan filling over the pie.

Bake the pie at 200°C in a normal oven for app. 20-25 min.

8 pærer

 

Karamel

100 g sukker

2 ss smør

½ ts kanel

 

Marcipanfyld

125 g smør

125 g flormelis

125 g marcipan

30 g mel

25 ml rom

2 æg

 

Dej (kun ca. det halve skal anvendes)

250 g mel

100 g flormelis

200 g smør

2 æggeblommer

½ ts salt

 

Dejen samles og sættes på køl.

Marcipanfyldet køres på foodprocessor og sættes til side.

Pærerne halveres, udkernes og karamelliseres.

Dejen puttes i tærteform og bages blindt i 15 min. ved 200°C normalovn.

Når bunden er kølet lidt af, anrettes pærerne i tærten, og den resterende del karamel overhældes.

Herefter hældes marcipanfyldet over.

Tærten bages ved 200°C i normalovn i ca. 20-25 min.