Oxymoron Cake / Oxymoronkage

Brownie with white chocolate; hence the name!

180 g butter

200 g white chocolade

180 g sugar

3 eggs

1 vanilla pod

125 g flour

¼ teaspoon salt

Marzipan (homemade)

Icing sugar

 

Take out the seeds from the vanilla pod.

Whip sugar and egg with the vanilla seeds.

Mix flour and salt into the pastry.

Melt the butter and add it.

Melt the chocolate and add it.

Bake the cake in a roasting tray in a hot-air oven for 30 minutes at 190°C. You can cover the cake with tinfoil.

Put the cake in the fridge.

When served, cut the cake into triangles, put cover them with a thin layer of marzipan. Sprinkle with icing sugar.

Can be served with a berry sorbet.

Brownie med hvid chokolade; deraf navnet!

180 g smør

200 g hvid chokolade

180 g sukker

3 æg

1 vaniljestang

125 g mel

¼ ts salt

Marcipan (hjemmelavet)

Flormelis

 

Skær kernerne ud af vaniljestangen.

Sukker og æg piskes med vanilje.

Mel og salt blandes i.

Smelt smørret og tilføj det.

Smelt chokoladen og tilsæt den.

Bag kagen i en bradepande i 30 min. ved 190°C varmluft. Dæk evt. kagen med sølvpapir.

Kagen afkøles i køleskab.

Ved servering udskæres den i trekanter, og 1 tyndt stykke marcipan lægges over. Drys flormelis over.

Serveres evt. med bærsorbet.