Caramel Ice Cream / Karamelis

50 g sugar

50 g double cream

50 g treacle or golden syrup

1 teaspoon salt

100 g white chocolate

300 ml whole milk (full-cream milk)

1 tin condensed milk

 

Make a caramel of sugar, double cream, and syrup in a pot.

Pour the whole milk into it, and whip it, until everything is dissolved; possibly on renewed heat.

Take the mixture off the stove; put the chocolate in it; and let the chocolate melt.

Pour the condensed milk in it; let it cool off; and make the ice cream on an ice cream machine.

50 g sukker

50 g fløde

50 g sirup

1 ts salt

100 g hvid chokolade

300 ml sødmælk

1 dåse kondenseret mælk

 

I en gryde laves karamel af sukker, fløde og sirup.

Bland det med sødmælk og pisk, til al karamellen er opløst; evt. på fornyet varme.

Tag det af blusset, hæld chokoladen i, hvorved chokoladen smeltes.

Hæld den kondenserede mælk i; afkøl massen og kør det hele på ismaskine.